06 70 33 24 905
Hírek
A Google fordítója hozhat újabb pénzesőt a vállalatnak
2018.07.26


A Google második negyedéves jelentése alkalmából rendezett konferencián a vállalat vezérigazgatója, Sundar Pichai érdekes információkat osztott meg a világgal, a Google Translate-tel kapcsolatban.

Kiderült, hogy a cég fordító alkalmazása 143 millió szót fordít le naponta. Pichai hozzátette, hogy a futball világbajnokság alatt kiugró volt az alkalmazás iránti kereslet.  

A Google Translate képes különálló szavakat, mondatokat, vagy akár teljes dokumentumokat lefordítani több száz nyelven. A szolgáltatást 12 éve indították, azóta pedig folyamatosan bővítik új funkciókkal. A Google Translate ennek köszönhetően már valós időben is képes beszélgetéseket lefordítani, valamint a mobiltelefon fényképezőjének segítségével akár utcatáblákat és feliratokat is lefordíthatunk.

A Google Translate táblákat is képes lefordítaniFORRÁS: AFP/GLENN CHAPMAN

A Google Translate ingyenes és jelenleg reklámok sem tűnnek fel a felületen, de ez minden bizonnyal változni fog. A legtöbb ember használ valamilyen fordító alkalmazást az utazásai során, éppen emiatt szép lassan feltűnnek majd az éttermek, szállodák és az utazáshoz kapcsolatos látnivalók hirdetései.

Pichai ugyan nem beszélt a Google konkrét terveiről, azonban elképzelhető, hogy az okos, nem túl zavaró reklámok mellett a vállalat megengedni majd más cégeknek is a szoftver használatát, ez pedig újabb komoly és stabil bevételforrást jelentene a cégnek.

Forrás: www.origo.hu

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: