06 70 33 24 905
Hírek
Életveszélyes tolmácsmunka: félrefordított egy mondatot, kivégezték
2019.06.01

Nem sikerült a Trump - Kim találkozó, kivégezték a koreai tárgyalókat. Már, ha igaz a hír, mert a brutálisan kivégzett diplomaták Észak-Koreában olykor más személyazonossággal reinkarnálódnak.

Idén februárban Hanoiban már másodszor tárgyalt egymással Donald Trump amerikai és Kim Dzsongun észak-koreai vezető. A tárgyalások kézzelfogható eredmény nélkül zárultak. Dél-koreai lapértesülés szerint az északi diktátor a tárgyalások kudarcáért időközben megtalálta a felelősöket is, elsősorban a korábban gyorsan emelkedő sztárdiplomata, az Egyesült Államokba delegált különleges követ, Kim Hjokcsol személyében. Ő a vád szerint nem mérte fel megfelelően az amerikaiak álláspontját, viszont kémkedett, mert elárulta Kim szándékait az imperialistáknak.

A legnagyobb, egymilliós példányszámú dél-koreai napilap, a The Chosun Ilbo úgy tudja, hogy további négy diplomata fizetett az életével a tárgyalási kudarc miatt, míg sokan kényszertáborba kerültek. Legtöbbjük Hjokcsol stábjában végzett kisebb súlyú előkészítési munkát, egyikük viszont állítólag egy tolmács volt, aki Kim szerint valamit félrefordíthatott.

A vietnami tárgyalásokra nagy reményekkel ment el Kim, aki azt szerette volna elérni, hogy barátja, Donald Trump oldja fel a legszigorúbb szankciókat a koreai atomrakéta-programmal kapcsolatban,

TRUMP EBBEN NEM VOLT PARTNER.

A Reuters azért emlékeztet rá, hogy érdemes megvárni, hogy a hírt megerősítsék, mert a nyelveket beszélő képzett diplomatákból nem túl fényesen álló Phenjan korábban néha eljátszotta azt, hogy iszonyatos büntetést mér egy diplomatára, de az később más néven, kifogástalan egészségügyi állapotban újra felbukkant a tárgyalásokon.

Hivatalos észak-koreai bejelentés még nem érkezett a kivégzésekről, de Észak-Korea hivatalos pártlapja, a 600 ezres példányszámú Rodong Sinmun dörgedelmes hangvételű írásban jelezte, hogy az a tisztviselő, aki két kapura játszik, szembesül a forradalom szigorú ítéletével.

Forrás: https://index.hu/kulfold/2019/05/31/eletveszelyes_tolmacsmunka_felreforditott_egy_mondatot_kivegeztek/

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: