06 70 33 24 905
Hírek
Idén is megszervezik a Németh László műfordítói tábort Lakiteleken
2021.05.13

Idén is meghirdeti a Németh Lászlóról elnevezett műfordítói tábort a Lakitelek Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány, valamint a Magyar Írószövetség. A jelentkezéseket június végéig várják.
 
Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a lakiteleki népfőiskola alapítója az MTI-nek elmondta: a pályázati felhívásra olyan harmincöt év alatti fiatalok jelentkezését várják, akik elhivatottságot éreznek a Magyarországgal határos Horvátország, Szerbia, Románia, Ukrajna, Szlovákia és Szlovénia nyelvein, valamint a történelmi szomszédok, Csehország és Lengyelország nyelvén született szépirodalmi szövegek magyarra fordítása iránt.

A fordítótáborba egy legalább négyezer karakteres, nyomtatásban még meg nem jelent, magyarra fordított 20-21. századi szöveggel, valamint a Lakitelek Népfőiskola honlapjáról letölthető, kitöltött és aláírt jelentkezési lappal lehet pályázni.

Az augusztus 16. és 22. között zajló táborban a résztvevők előadásokat hallhatnak a közép-európai irodalmakról és kultúrákról, a szemináriumi foglalkozások keretében pedig megismerkedhetnek a fordítás elméletével és gyakorlatával – tette hozzá Lezsák Sándor. A képzés térítésmentes, a nyertes pályázók számára a tábor teljes idejére szállást és étkezést biztosítanak.

Mint írják, a pályamunkák – a forrásmegjelöléssel ellátott eredeti szöveggel – és a jelentkezési lapok benyújtásának határideje 2021. június 28. A beérkező fordításokat szakmai zsűri bírálja el, a nyerteseket 2021. július 5-éig értesítik a részvételi lehetőségekről.

További részletek olvashatóak, és a jelentkezési lap letölthető a Lakitelek Népfőiskola honlapjáról, a nepfolakitelek.hu oldalról.

Borítókép: Lezsák Sándor, a Lakiteleki Népfőiskola vezetője, az Országgyűlés alelnöke köszönti a résztvevőket
a csángó pedagógusok szakmai táborának megnyitóján a népfőiskolán 2014. április 10-én.
MTI Fotó: Ujvári Sándor


Forrás: https://www.baon.hu/kultura/helyi-kultura/iden-is-megszervezik-a-nemeth-laszlo-muforditoi-tabort-lakiteleken-3868498/

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: