06 70 33 24 905
Hírek
PROFI ONLINE FORDÍTÓ: SZÖVEGEK ÉS DOKUMENTUMOK FORDÍTÁSA, INGYEN IS
2021.03.29
 
 

Idehaza meglehetősen népszerűek a különféle fordítóprogramok és online fordító szolgáltatások. Mi is bemutattunk már több ilyen megoldást: fordítottunk az okostelefon kamerájávallefordítottunk komplett weboldalakat az iPhone-on, rávettük a dokumentumok lefordítására a Wordöt, vagy egyszerűsítettük a szövegek fordítását windowsos és okostelefonos programokkal. Ám azt kell mondjuk, bármiről is volt szó eddig, a mai tesztalanyunk a fordítás minőségét tekintve kenterbe veri az összes eddigit. Ez egy valóban profi online fordító, amellyel a szövegek és dokumentumok fordítása, adott esetben akár teljesen ingyen is megoldható. Ráadásul nem csak online használhatjuk, hanem integrálhatjuk a Windowsba vagy a macOS-be is a letölthető alkalmazások segítségével.

DEEPL TRANSLATOR, A PROFI ONLINE FORDÍTÓ

DeepL online fordító szolgáltatás alapvetően nem új darab, 2018 óta működk. Amiért viszont eddig nem nagyon foglalkoztunk vele, az a magyar nyelv hiánya volt. Most viszont ez is bekerült a rendszerbe, így innentől kezdve gond nélkül fordíthatunk magyarra, vagy éppen magyarról másik nyelvre szövegeket. Maga a DeepL Translator szolgáltatás teljesen ingyen elérhető, de ha túl akarunk lépni az alap változat korlátain, érdemes lehet előfizetni valamelyik DeepL Pro csomagra. Nem állítjuk, hogy olcsó, pláne ha azt veszi az ember, hogy ott a Google Translate vagy a Microsoft Translator is erre a célra. Azonban a tesztek során nekünk egyértelműen az jött le, hogy a DeepL erőlködés nélkül kenterbe veri a konkurens megoldásokat. A magyarról vagy magyarra történő fordítások szövegminősége sokkal életszerűbb és nyelvileg is perfektebb, mint akár a Google, akár a Microsoft eszközeinél.

A DeepL mesterséges intelligenciára (AI) és gépi tanulásra épülő megoldása rendkívül hatékony még a mi csodás, ám meglehetősen összetett nyelvünk esetében is, de természetesen nem korlátozódik a magyar fordításokra, hiszen több mint száz nyelvet kombinálhatunk benne. A magyarral együtt debütált például a cseh, dán, finn, görög, szlovák, román és svéd nyelv is a csomagban.

Érdekesség még a DeepL API is, amely mondjuk a hétköznapi felhasználókat biztosan nem izgatja fel, de a fejlesztőket annál inkább, hiszen ennek segítségével ezt a remek fordítót beépíthetik saját alkalmazásaikba is. De lássuk, mi az, ami viszont a hétköznapi felhasználókkal tudja megszerettetni ezt a szolgáltatást, túl azon, hogy tényleg meglepően profi minőségben fordít.

SZÖVEGEK ÉS DOKUMENTUMOK FORDÍTÁSA

Nos, a fordítás minőségén túl két dolog van, ami igazán szeretni való a DeepL-ben. Az egyik, hogy nem csak beírt vagy Vágólapra másolt szövegeket képes lefordítani, hanem akár komplett, a szolgáltatásba feltöltött dokumentumokat is. Ha szükségünk lenne egy Word dokumentum teljes fordítására, semmi gond. Töltsük fel a kérdéses dokumentumot, s már készül is a fordítás. 

 

A legjobb az egészben, hogy a program megtartja a docx, pptx fájlok formázásait is, csak a szöveget cseréli az anyagban. Így egy komplett prezentációt is gond nélkül lefordíthatunk vele, nem kell utólag, manuálisan átemelni a lefordított szövegrészeket. Egyszerű és gyors módszer. Persze itt sem árt azért utólag elolvasni a kész fordítást, hiszen a DeepL sem tévedhetetlen, de sokkal jobb eredményt kapunk vele, mint a konkurens eszközökkel.

LETÖLTHETŐ FORDÍTÓ PROGRAMOK

Van még egy jellemzője a szolgáltatásnak, amivel belophatja magát a szívünkbe: létezik hozzá windowsos és macOS-re készült kliens alkalmazás. Ezt ingyen letölthetjük a készítők oldaláról, s a telepítése után kényelmesen használható. Ha például macOS-en telepítjük, felül a menüsorba és onnan is elérhetjük, de alapértelmezésben alkalmas arra is, hogy egy – bármilyen programban, weboldalon, dokumentumba stb. – kijelölt szövegrészt a CMD + C billentyűkombináció kétszeri lenyomására azonnal lefordítson. Ugyanerre a turpisságra természetesen képes Windowson is. De ugyanígy beépülhet a rendszerek fáljkezelőibe is, így a dokumentumok fordítása is egy kattintásnyi távolságba kerül.

A programokat is használhatjuk teljesen ingyen, regisztráció nélkül, de ha van DeepL Pro előfizetésünk, akkor beléphetünk is máris élvezhetjük a bővített tudást (korlátlan szövegmennyiség fordítása, havonta több dokumentum fordítása stb.).

ÖSSZEGZÉSÜL: TÉNYLEG PROFI ONLINE FORDÍTÓ

Mindent egybevetve a DeepL Translator, illetve annak DeepL Pro változata egy valóban profi online fordító. Tulajdonképpen a legjobb online fordító szolgáltatás, amellyel eddig találkoztunk. Segítségével a szövegek és dokumentumok fordítása szinte gyerekjáték, s kifejezetten jó hír, hogy immár a magyar nyelvvel is elbír. Használata egyszerű, maga az online felület is tökéletes, de ha valaki szeretné még kényelmesebbé tenni a napi használatot, annak érdemes telepíteni az ingyenes kliens alkalmazásokat. Értelemszerűen ezek használatához is szükség lesz élő internetkapcsolatra, de a szövegek fordítása akkor is gyorsabbá és egyszerűbbé válik, hiszen a weboldal megnyitása helyett hagyatkozhatunk a gyorsbillentyűk használatára is. Szóval ha más nem, az ingyenes változat kipróbálását mindenkinek bátran merjük ajánlani!

Forrás: https://techwok.hu/

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: