06 70 33 24 905
Hírek
Száznyelvű közvetlen fordító kódját nyitotta meg a Fészbuk
2020.10.23

A Facebook a héten bejelentette, hogy megnyitotta számos nyelv között fordítani képes M2M-100 nevű programja kódját. A mesterséges intelligencián alapuló szoftver különlegessége, hogy hagyományos társaitól eltérően nem először angolra és onnan a célnyelvre fordítja a szövegeket, hanem közvetlenül tud fordítani a 100 támogatott nyelv bármelyike között - ezáltal pedig sokkal pontosabb eredményeket szolgáltatni.

 

Előbbi megoldást azért szokták alkalmazni, mert drámai mértékben képes lecsökkenteni a fordítást végző modell betanításának munka- és időszükségletét, hiszen csak két irányban kell minden támogatott nyelv és az angol között a fordításra megtanítani azt. Ugyanakkor az M2M-100-at nem kevesebb, mint 2200 különböző irányban tanították, ami nem kevés munka volt - cserébe viszont fordításai sokkal pontosabbak lesznek, kevesebb lejterjakabbal és rokonértelmű szavakon alapuló tévedéssel.

Az M2M-100 létrehozása során felmerült problémákról és azok megoldásáról részletesen a Facebook blogposztjában lehet olvasni.

Forrás: www.prog.hu

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: