06 70 33 24 905
Hírek
Tokaji a világ legdrágább bora
2019.03.11

Az amerikai Fortune magazin rábukkant a világ jelenleg legdrágább borára: a 2008-as évjáratú Tokaji Essencia egy üvegje 40 ezer amerikai dollárba kerülhet – csak viszonyításképpen, az arany vasárnap délután 41 ezer 472 amerikai dollárba került.

The most laborious part of the process is the harvesting, by hand, of the very best shriveled berries.
 
Kicsivel több mint 11 millió forint magyar fizetőeszközbe átszámolva ez az ár, ami valószínűleg nem minden (bor)hűtőben lesz megtalálható. Azonban nem is ez a cél: a Royal Tokaji csak 18 üveget fog piacra dobni az Essencia sorozat eme aranyló nedűjéből (egyébként akciósan, 35 ezer dollárért) így – ahogy a magazin fogalmaz – igazi fehér bálna lesz a borritkaságok piacán is. Elkészítése így is a legidőigényesebb lesz az összes többi bor közül, hiszen csak kézzel szedett aszúszemekből készülhet, amiből egy-egy üveghez kb. 181 kilónyi kell.

The Aszú grapes are always harvested by hand.

A cikkben megszólaló borszakértő szerint 2008 szüret szempontjából kimagaslóan erős év volt, és ez a fajta bor olyan, ami még 100 évnél is tovább is eláll. Az Esszencia viszont annyiban különbözik a többi aszútól, hogy teljes egészében aszú szőlőből készül, nem kevernek hozzá másmilyen bort, hogy kicsit higítsanak az édességén.
 
An aerial view of the vineyard during harvest.
 
A Fortune írásából az is kiderül, hogy az első 11 milliós Royal Tokajit már meg is vásárolta valaki Sanghajban.

(Fortune - Mandiner - Index nyomán)

Forrás: http://fortune.com/2019/03/09/most-expensive-wine-hungary/

A version of this article appears in the February 2019 issue of Fortune with the headline “Hungary, Not Burgundy, Produces the World’s Most Expensive Wine.

Tokaji Fordítás

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: