06 70 33 24 905
Hírek
Valós időben fordít a Google fülhallgatója
2017.10.05

Az elmúlt években a Skype legnagyobb újítása a valós idejű fordítás volt, a funkciót bekapcsolva két eltérő nyelven beszélő személy is képessé vált csevegni egymással, a mondandójuk feliratozva jelenik meg a csevegőpartnerük kijelzőjén. A gépi fordítás persze távol van a tökéletestől, de ettől még egy igazán forradalmi fejlesztésről van szó.

Google Pixel Buds

Forrás: Google

Pixel 2 mobilok és a Pixelbook laptop mellett a Google tegnap bejelentette az első saját márkás fülhallgatóit is. A Pixel Buds legnagyobb előnye, hogy az oldalán lévő érintőfelülettel közvetlenül aktiválható a Google Asszisztens, azon keresztül pedig elérhető többek közt a Google Fordító is.

A felhasználók képesek valós időben tolmásolni két beszélt nyelv között a fülessel, ami például a külföldi turistáskodáskor igencsak hasznosnak bizonyulhat.

A Google szerint úgy működik a rendszer, hogy a felhasználó a saját anyanyelvén elmondja a mondandóját a füles mikrofonjába, majd a telefon hangszóróján keresztül hallható lesz a szövegének másik nyelvre lefordított változata. Ezután a beszélgetőpartner elmondhatja a maga mondandóját a telefon mikrofonjába, ami a gépi fordítás után a fülesben lesz meghallgatható.

Google Pixel Buds

Forrás: Google

Elméletileg 40 nyelv között működik oda-vissza a fordítás, azonban pontos listát egyelőre nem közölt a vállalat. A fordítási funkcióhoz Google Asszisztenst támogató, legalább Android 6.0 rendszerű telefonra van szükség. Természetesen klasszikus Bluetooth headsetként is használható, ehhez minimum Android 5.0 vagy iOS 10 rendszerű mobilra van szükség.

A vezeték nélküli Pixel Buds akkus üzemideje 5 óra, USB-C porton keresztül tölthető. A füleshez jár egy gyári tok, ami ötletesen beépített akkut is tartalmaz, öt alkalommal feltölthető vele a fülhallgató beépített telepe.

A füles már előrendelhető az Egyesült Államokban, a Google 159 dollárt (olyan 42 ezer forintot) kér érte.

Forrás: www.origo.hu

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: