06 70 33 24 905
Hírek
Azonnali fordítással kísérletezik a YouTube
2021.08.18


Elsőként a Premium-előfizetők tesztelhetik a Facebooktól ellesett funkciót.

A nemzetközi közönséget elérő szolgáltatások régóta próbálják már gépi fordítás segítségével áthidalni a nyelvi szakadékokat, például a Facebookon emberemlékezet óta egy kattintással „leferdíthetőek" az idegen nyelvű bejegyzések és kommentek, de éppen a felirattal rendelkező YouTube-videók esetében is aktiválható lehet a feliratok ilyen típusú fordítása.

A kép csak illusztrációFORRÁS: ANTHONY SHKRABA / PEXELS

A Facebook ötletét megdöbbentően hosszú idő után lemásolva most a YouTube is megkezdte a videók alatti idegen nyelvű kommentek egy koppintásos fordításának a tesztelését, a Premium havidíjas előfizetéssel rendelkező érdeklődők itt aktiválhatják a lehetőséget. A jelenleg csak az Android és iOS mobilappokban elérhető funkció ugyanúgy működik, mint a Facebook esetében is, az idegen nyelvű komment alatti fordítás szövegre koppintva megjelenik az adott hozzászólás gépileg fordított verziója.

Sajnos a fejlesztésben nem adható meg a fordítás célnyelve, ami a dupla fordítás miatt bosszantó lehet az angolul tudó magyarok számára. A magyarra történő gépi fordítás tipikusan úgy működik, hogy az eredeti kommentet a rendszerek elsőként lefordítják angolra, majd a kapott angol kommentet fordítják le magyarra.

NEM KÖZVETLEN A FORDÍTÁS AZ EREDETI NYELV ÉS MAGYAR KÖZÖTT, AMI NEM SZOKOTT JÓT TENNI A MAGYAR VERZIÓ ÉRTHETŐSÉGÉNEK.

Forrás: www.origo.hu

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: