06 70 33 24 905
Hírek
Fordítás mesterfokon
2020.06.02

2020. JÚNIUS 02. - 13:39
A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának fordító mesterszakos hallgatói a Melletted a helyem Egyesülettel együttműködve fordították angol nyelvről magyarra a koronavírus-járvány során a koraszülött ellátással kapcsolatosan felmerülő „Gyakran Ismételt Kérdéseket".

A kérdés-felelek formában összeállított tájékoztatót az Európai Alapítvány az Újszülött Gyermekek Ellátásáért (EFCNI) készítette a szülők megfelelő tájékoztatása érdekében. A Melletted a helyem Egyesület a koraszüléssel, a koraszülöttséggel foglalkozó orvosok, egészségügyben dolgozók, a döntéshozók, a civil szervezetek és a koraszülött gyermekek szüleit képviselő különböző szervezetek munkáját fogja össze.

Májusban az egyetem öt mesterszakos hallgatója mintegy két hétig dolgozott a kérdésgyűjtemény fordításán, amely – többek között – választ ad olyan kérdésekre, hogy milyen fenyegetést jelent a COVID-19 a koraszülöttekre, hogyan lehet felkészülni a koronavírus idején arra, hogy hazavihesse a szülő a koraszülött gyermekét a kórházból, vagy átterjedhet-e a koronavírus az anyáról a magzatra, illetve az újszülöttre.

- Azt gondolom, kiemelten fontos, hogy az elméleti képzés mellett a jövő fordítói minél hamarabb gyakorlati tapasztalatokat is szerezzenek, „éles" helyzetekben teszteljék tudásukat, kapcsolatokat építsenek, megtanuljanak projektekben közösen dolgozni – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Venkovits Balázs, a Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézetének megbízott vezetője.

A fordítási munka szakmai vezetője hangsúlyozta: különösen fontos, hogy ezt a szakmai tapasztalatot az egyesülettel együttműködve olyan szövegek fordításával szerezhetik meg hallgatóink, amelyek társadalmi haszna is jelentős.

Az elkészült fordítás többszörös szakmai lektorálást követően hamarosan Magyarországon is elérhetővé válik.

A közös munka várhatóan nem ér véget a kérdésgyűjtemény magyar nyelvre ültetésével, a tervek szerint a jövőben olyan hosszú távú együttműködés jön létre a kar és az egyesület között, amely révén még több hallgató tud szakmai tapasztalatot szerezni társadalmilag is kiemelten hasznos munkával.

Sajtóiroda - BZs

Forrás: unideb.hu

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: