06 70 33 24 905
Hírek
Hogyan készül a bibliafordítás?
2020.10.21

A Wycliffe Bibliafordítók webináriumán keresztül tekinthetünk be a Szentírás fordításának rejtelmeibe.

Zentai Zsuzsa, a szervezet igazgatója Ferreira Láng Emesével beszélgetett, aki nemcsak a szakmai munka különféle állomásairól, hanem személyes elhívásáról és motivációiról is beszélt. A bibliafordító konzulens 1998 óta vesz részt a Wycliffe projektjeiben, dolgozott Szudánban, Ugandában, majd egy kenyai keresztyén egyetemre iratkozott be, ahol fordítói és nyelvészeti végzettséget szerzett. Hatévnyi nigériai fordítómunka után végül Dél-Afrikában telepedett le, ahol férjével együtt végzik a Szentírás fordításának áldásokkal és nehézségekkel teli feladatait.

A webinárium fényképekkel, illusztrációkkal gazdagított beszélgetését figyelve megtudhatjuk, hogyan jut el egy gyülekezeti kezdeményezés a Biblia egyes részeinek lefordított, kinyomtatott változatáig, miért fontos a nyelvfejlesztés, az adott nyelv írásbeliségének felmérése, az írás-olvasás oktatása. Végigkísérhetjük a fordítás egyes fázisait, példákat láthatunk a fordítóprogramokra, a különféle segédletekre, jegyzetekre. Hallhatunk a karanténban folyó projektekről, megtudhatjuk, milyen változásokat hozott a vírus a Wycliffe Bibliafordítók munkájában.

Ferreira Láng Emese a kunda fordító csapattal az október 19-30. közötti időszakban a Zsidókhoz írt levél és Jakab levelének fordítását ellenőrzik. A Wycliffe Bibliafordítók október 11. és november 11. között imahónapot tart, amelyhez csatlakozva Ferreira Láng Emese munkájáért is imádkozhatunk.

Forrás: https://www.parokia.hu/hirek/v/hogyan-keszul-a-bibliaforditas/

Nyelveink:

magyar, angol, német, orosz, francia, portugál, spanyol, svéd, olasz, cseh, holland, román, szerb, bolgár, horvát, szlovák, lengyel, szlovén, arab, hébertörök, albán, ukrán, görög, bosnyák, dán, finn, litván, lett, észt, örmény, flamand, belorusz, máltai, ír, japán, thai, kínai, koreai, vietnámi nyelvek fordítása

1x1 Fordítóiroda 
www.1x1forditoiroda.hu

1DayTranslation  
www.1DayTranslation.com

Telefon: 06 70 33 24 905

Email: info@1x1forditoiroda.hu

Skype: onebyonetranslation

Minden jog fenntartva © 1x1 Fordítóiroda
Weboldalt készítette: